Vraag en antwoord

Wat is Magazine-in-een-Dag?

Magazine-in-een-Dag is een concept van een dag (6 uur) waarin je samen met collega’s (eigen team of een andere samenstelling) of met een andere door jouw samengestelde groep een magazine maakt. Een écht magazine. Dus geen uitgeprinte a4’tjes maar eentje waar je echt trots op bent! Een echt magazine dat je kunt delen met je team, andere collega’s, je relaties, leveranciers, het dorp of de stad.

Vooraf bepalen we samen wat het doel is van het magazine, welke onderwerpen erin komen, hoeveel pagina’s je wilt, welke workshops je wenst, et cetera, et cetera. Aan de hand van de onderwerpen die gekozen zijn, bereiden wij de opdrachten voor waarmee de deelnemers op de dag zelf aan de slag gaan.

Tijdens de dag gaat je team aan de slag met het leren van interviewtechnieken, verfijn je je schrijfvaardigheden en krijg je tips om nog betere foto’s te maken (met je mobieltje). We hebben gezamenlijk een lunch- of dinerpauze en aan het einde van de dag laten we je zien hoe het magazine eruit ziet!

De dag is naar wens uit te breiden met workshops, starters of afsluiters. Vraag ons naar de mogelijkheden.

Hoe ziet de dag Magazine-in-een-Dag eruit?

Magazine-in-een-Dag duurt ongeveer 4-5 uur. We starten met een gezamenlijke aftrap en gaan daarna in groepen workshops volgen: een workshop interviewen/schrijven en een workshop fotografie. Eventueel kan de workshopronde uitgebreid worden met een workshop strips tekenen of een andere gewenste workshop. Daarna worden de opdrachten verdeeld. De meeste opdrachten zijn voor 2 tot 3 personen. Een enkele opdracht is voor 1 persoon. Tijdens het uitvoeren van de opdrachten gaan de groepjes ervoor zorgen dat hun pagina gevuld wordt met tekst en foto’s.

Mocht je invulling willen voor een hele dag, dan kunnen we uiteraard met je meedenken. Denk bijvoorbeeld aan een leuke muzikale afsluiter, een quiz, of….vul maar in!

Verder adviseren we om tussendoor een lunch- of dinerpauze (afhankelijk van het tijdstip waarop we starten) van drie kwartier tot een uur in te lassen. We eindigen de dag met een gezamenlijke wrap up en laten zien hoe het magazine eruit ziet!

Voor wie is Magazine-in-een-Dag?

Je kunt een magazine maken met je team, je hele bedrijf, met een groep klanten, et cetera, et cetera. Jij bepaalt met wie je het magazine gaat maken! Jij bepaalt voor wie we het magazine maken: relaties, collega’s, vul maar in! Wil je weten wie er al eens een magazine maakte? Kijk hier!

Een magazine maken is maatwerk. Vooraf bespreken we wat de mogelijkheden zijn. Afhankelijk van de teamsamenstelling geven we workshops aan groepen van 6 tot 150 personen. Afhankelijk van de opzet van de dag kunnen we dit aantal uitbreiden. Vraag ons naar de mogelijkheden.

Hoeveel personen kunnen deelnemen aan Magazine-in-een-Dag?

Magazine-in-een-Dag is voor groepen tussen 6 – 150 deelnemers. Wanneer je met meer bent, bespreken we graag de mogelijkheden met je. Vraag ons naar de mogelijkheden.

Waar vindt Magazine-in-een-Dag plaats?
Magazine-in-een-Dag kan op elke gewenste locatie (met wifi) plaats vinden. Het kan bij je op kantoor of op een vergaderlocatie. Jij bepaalt de locatie en wij komen naar je toe! Uiteraard kunnen wij ook locaties (rondom Helmond en Eindhoven) aanbevelen.

Er is een ruimte nodig waar alle deelnemers in kunnen voor de plenaire aftrap. Het is fijn als we daarna in groepjes uit elkaar kunnen voor het maken van de opdrachten. Daarvoor is het fijn om bijvoorbeeld 2 aanvullende (kleinere) ruimtes of kantoorwerkplekken ter beschikking te hebben.

Wat moeten we zelf voorbereiden voor Magazine-in-een-Dag?

Dit doen we samen
Wij helpen je met de voorbereiding voor Magazine-in-een-Dag. Samen bepalen we (vooraf tijdens een online redactievergadering) wat het doel is van het magazine, welke onderwerpen erin komen, hoeveel pagina’s je wilt, welke workshops je wenst, et cetera, et cetera.

Dit doe jij zelf
Jij nodigt zelf de deelnemers uit en regelt een locatie en de catering voor de dag. Als je liever hebt dat wij locatie en catering regelen, laat het ons dan weten! Verder zorg je ervoor dat de deelnemers een computer en wifi ter beschikking hebben. Deelnemers kunnen zelf een laptop meenemen of er zijn devices op locatie. Een goed werkende wifi is belangrijk! 

Dit doen wij voor je
Wij zorgen voor een geslaagde dag! Aan de hand van de onderwerpen die gekozen zijn, bereiden wij de opdrachten voor waarmee de deelnemers op de dag zelf aan de slag gaan. Wij zorgen op de dag zelf voor de workshops en de professionele begeleiding van de deelnemers. Na afloop ontvang je van ons de kant-en-klare gedrukte magazines.

Is Magazine-in-een-Dag echt in één dag klaar?

Ons concept bestaat uit 3 fases: 1) de voorbereiding, 2) de ‘Magazine Dag’, 3) de nazorg. In de voorbereiding bereiden we samen met de opdrachtgever de ‘Magazine Dag’ voor: we bespreken de doelgroep, de inhoud, de dag, et cetera. Tijdens de ‘Magazine Dag’ maken de deelnemers álle teksten en foto’s die nodig zijn voor het magazine. Aan het einde van de dag laten we (via een scherm) zien hoe pagina’s eruit komen zien. Afhankelijk van het tempo van de deelnemers is het magazine die dag dus voor een groot deel gevuld. Oftewel: ‘ja’, het magazine is grotendeels in 1 dag klaar! Uiteraard gaan wij nog wel na afloop van de ‘Magazine Dag’ alle teksten goed nakijken en zetten we de puntjes op de i voor de vormgeving (+/- 5-7 werkdagen). Daarna ontvang je een definitieve drukproef. Na goedkeuring van de drukproef gaan we drukken. Het drukken van het magazine duurt ook +/- 5-7 werkdagen. Je hebt dus 2-3 weken na afloop van de ‘Magazine Dag’ je magazines in huis. 

Wie zijn de gezichten achter Magazine-in-een-Dag?

Achter Magazine-in-een-Dag zitten professionele tekstschrijvers en workshopbegeleiders. Maak kennis met ons!

Wat zijn de kosten voor Magazine-in-een-Dag?

Zie hiervoor onze pagina met prijzen.  

Meer weten? Neem contact op of vraag een offerte op maat aan!

Hoe kan ik mijn Magazine-in-een-Dag nog leuker maken?
Je kunt Magazine-in-een-Dag uitbreiden met nog meer leuke workshops, energiegevende starters of een lekkere afsluiter. Denk aan muziek of een quiz, of….vul maar in! Vraag ons naar de mogelijkheden.
Op de hoogte blijven van onze nieuwe magazines? Schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Pin It on Pinterest