Vraag en antwoord

Wat is Magazine-in-een-Dag?

Magazine-in-een-Dag is een concept van een dag (6 uur) waarin je samen met collega’s (eigen team of een andere samenstelling) of met een andere door jouw samengestelde groep een magazine maakt. Een écht magazine. Dus geen uitgeprinte a4’tjes maar eentje waar je echt trots op bent! Een echt magazine dat je kunt delen met je team, andere collega’s, je relaties, leveranciers, het dorp of de stad.

Vooraf bepalen we samen wat het doel is van het magazine, welke onderwerpen erin komen, hoeveel pagina’s je wilt, welke workshops je wenst, et cetera, et cetera. Aan de hand van de onderwerpen die gekozen zijn, bereiden wij de opdrachten voor waarmee de deelnemers op de dag zelf aan de slag gaan.

Tijdens de dag gaat je team aan de slag met het leren van interviewtechnieken, verfijn je je schrijfvaardigheden en krijg je tips om nog betere foto’s te maken (met je mobieltje). We hebben gezamenlijk een lunch- of dinerpauze en aan het einde van de dag laten we je zien hoe het magazine eruit ziet!

De dag is naar wens uit te breiden met workshops, starters of afsluiters. Vraag ons naar de mogelijkheden.

Hoe ziet de dag Magazine-in-een-Dag eruit?
Magazine-in-een-Dag duurt ongeveer 6 uur. We starten met een gezamenlijke aftrap en gaan daarna in groepen workshops volgen: een workshop interviewen/schrijven en een workshop fotografie. Eventueel kan de workshopronde uitgebreid worden met een workshop tekenen of een andere gewenste workshop. Daarna worden de opdrachten verdeeld. De meeste opdrachten zijn voor 2 tot 3 personen. Een enkele opdracht is voor 1 persoon. Tijdens het uitvoeren van de opdrachten gaan de groepjes ervoor zorgen dat hun pagina gevuld wordt met tekst en foto’s.

Uit ervaring is gebleven dat een halve dag te kort is en een hele dag hard werken net iets te lang. Mocht je toch invulling willen voor een hele dag, dan kunnen we uiteraard met je meedenken. Denk bijvoorbeeld aan een leuke muzikale afsluiter, een quiz, of….vul maar in!

Verder adviseren we om tussendoor een lunch- of dinerpauze (afhankelijk van het tijdstip waarop we starten) van drie kwartier tot een uur in te lassen. We eindigen de dag met een gezamenlijke wrap up en laten zien hoe het magazine eruit ziet!

Voor wie is Magazine-in-een-Dag?

Een magazine maken is maatwerk. Vooraf bespreken we wat de mogelijkheden zijn. Afhankelijk van de teamsamenstelling geven we workshops aan groepen van 5 tot 500 personen.

Hoeveel personen kunnen deelnemen aan Magazine-in-een-Dag?
Magazine-in-een-Dag is voor groepen tussen 6 – 150 deelnemers. Wanneer je met meer bent, bespreken we graag de mogelijkheden met je. Vraag ons naar de mogelijkheden.
Waar vindt Magazine-in-een-Dag plaats?
Magazine-in-een-Dag kan op elke gewenste locatie (met wifi) plaats vinden. Het kan bij je op kantoor of op een vergaderlocatie. Jij bepaalt de locatie en wij komen naar je toe! Uiteraard kunnen wij ook locaties (rondom Helmond en Eindhoven) aanbevelen.

Er is een ruimte nodig waar alle deelnemers in kunnen voor de plenaire aftrap. Het is fijn als we daarna in groepjes uit elkaar kunnen voor het maken van de opdrachten. Daarvoor is het fijn om bijvoorbeeld 2 aanvullende (kleinere) ruimtes of kantoorwerkplekken ter beschikking te hebben.

Wat moeten we zelf voorbereiden voor Magazine-in-een-Dag?

Dit doen we samen
Wij helpen je met de voorbereiding voor Magazine-in-een-Dag. Samen bepalen we (vooraf tijdens een online redactievergadering) wat het doel is van het magazine, welke onderwerpen erin komen, hoeveel pagina’s je wilt, welke workshops je wenst, et cetera, et cetera.

Dit doe jij zelf
Jij regelt zelf een locatie en de catering voor de dag, maar als je liever wilt dat wij dat voor je doen, laat het ons dan weten!

Dit doen wij voor je
Wij zorgen voor een geslaagde dag! Aan de hand van de onderwerpen die gekozen zijn, bereiden wij de opdrachten voor waarmee de deelnemers op de dag zelf aan de slag gaan. Wij zorgen op de dag zelf voor de workshops en de professionele begeleiding van de deelnemers. Na afloop ontvang je van ons de kant-en-klare gedrukte magazines.

Is Magazine-in-een-Dag echt in één dag klaar?
Tijdens de dag maken we samen álle teksten en foto’s die nodig zijn voor het magazine. Indien nodig kunnen we ook vooraf al een aantal teksten en foto’s voorbereiden. Meestal doen we dit niet, omdat het juist erg leuk is om samen alle content te maken.

Aan het einde van de dag laten we (via een scherm of met uitgeprinte pagina’s) zien hoe alle pagina’s eruit komen zien. Afhankelijk van het tempo van de deelnemers is het magazine dan grotendeels gevuld. Dus ja, het magazine is echt in 1 dag klaar! Het drukken van het magazine duurt vervolgens ongeveer 5 werkdagen.
Omdat we het belangrijk vinden dat er een professioneel magazine komt te liggen, adviseren we om de dagen na Magazine-in-een-Dag te gebruiken voor de eindredactie. Vervolgens gaat het magazine naar de drukker en ontvang je de gedrukte exemplaren van ons. Dat betekent dat je na ongeveer 8-10 werkdagen de gedrukte exemplaren ontvangt.

Wie zijn de gezichten achter Magazine-in-een-Dag?

Achter Magazine-in-een-Dag zitten professionele tekstschrijvers en workshopbegeleiders. Maak kennis met ons!

Wat zijn de kosten voor Magazine-in-een-Dag?

De investering voor Magazine-in-een-Dag is € 3.750,-* (excl. btw en excl. reiskosten en catering).

Wat krijg je daarvoor?
– Een professioneel magazine van 16 pagina’s met eigen verhalen en foto’s
– Leuke dag en actieve dag, inclusief teambuilding (6 uur) voor 6 – 25 deelnemers
– 10 gedrukte exemplaren

Voordat de dag plaats is er een redactievergadering via videobellen om de inhoud van de dag en het magazine te bespreken. Tijdens de dag verzorgen we op locatie een plenair deel, een workshop schrijven/interviewen, een workshop fotografie en begeleiden we alle deelnemers met de opdrachten. Alle materialen die nodig zijn, brengen wij mee. Na de sessie zorgen wij voor de eindredactie en de professionele vormgeving.

Magazines Maken is uit te breiden met extra workshops, meer pagina’s in je magazine, meer gedrukte exemplaren, et cetera! Ben je met meer deelnemers, wil je liever live afspreken voor de redactievergadering, wil je een speciale locatie, zijn er wensen voor de catering of heb je een andere wens? Laat het ons weten, wij zorgen voor een dag op maat! Uiteraard ontvang je vooraf een aangepaste offerte. Benieuwd? Vraag een offerte op maat aan!

Hoe kan ik mijn Magazine-in-een-Dag nog leuker maken?
Je kunt Magazine-in-een-Dag uitbreiden met nog meer leuke workshops, energiegevende starters of een lekkere afsluiter. Denk aan muziek of een quiz, of….vul maar in! Vraag ons naar de mogelijkheden.
Op de hoogte blijven van onze nieuwe magazines? Schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Pin It on Pinterest