Vijf redenen waarom een magazine maken de perfecte teambuildingsactiviteit is

jul 26, 2022 | 0 Reacties

Ben je op zoek naar vernieuwende teambuildingsactiviteiten? En ben je wel klaar met vergaderen in een hutje op de hei of met z’n allen een hindernisbaan lopen? Ga dan samen een magazine maken. Wij zetten de voordelen op een rijtje in kader van teambuilding.

1. Je komt sneller tot de kern

Tijdens teambuildingsdagen is het al snel veel luisteren en overleggen. Maar als puntje bij paaltje komt, wat komt er dan concreet uit? Door samen een magazine te maken, ga je alsnog het hele denkproces door, maar kom je ook sneller tot de kern. En dat doe je ook nog eens in een leuke vorm.

2. Je leert je collega’s beter kennen

Door elkaar te interviewen, leer je elkaar op een andere manier kennen. Misschien heeft die stille collega juist super goede ideeën. Of blijkt de stijve collega een echte grapjas te zijn door het over andere onderwerpen te hebben.

3. Je maakt verbinding

Als je echt goed wil samenwerken, zal je open moeten staan voor elkaar. Dat betekent elkaar zien en horen. Je gaat met de interviews de diepte in en ontdekt misschien wel gemeenschappelijke perspectieven. En je komt er als team sterker uit. Want wat wil je als bedrijf vertellen?

4. Je hebt een prachtig eindproduct

Na zo’n hele dag voorbereiden, interviewen en schrijven ligt er een magazine klaar. Een prachtig eindproduct waar iedereen aan heeft bijgedragen. Het staat vol met inspirerende inhoud, je kunt het gebruiken als naslagwerk en het is een visitekaartje van het bedrijf.

5. Je hebt gewoon een leuke dag

Maar misschien wel het belangrijkste: je hebt vooral een leuke dag. Dat is ook waar teambuilding voor bedoeld is. Niet alleen de focus op de inhoud leggen en er als team sterker uit komen, maar gewoon genieten.

Ben je enthousiast geworden? Kijk wat wij voor jou en je collega’s of bedrijf kunnen betekenen.

Pin It on Pinterest

Share This