Waarom zou je je eigen magazine maken? 5 redenen…

mei 25, 2020 | 0 Reacties

Een nieuw team op de kaart zetten, ontwikkelingen in je vakgebied laten zien, na een fusie samen voor de dag komen of je bedrijf presenteren. Er zijn tal van momenten te bedenken, waarop je even flink wil uitpakken qua communicatie. En daar leent een magazine zich uitstekend voor. Waarom? Hieronder lees je 3 argumenten waarom je nú samen een magazine moet gaan maken.

1) Een tastbaar magazine in de brievenbus maakt in een tijd van digitale overvloed extra indruk
Ken je dat: je hebt een leuke blog gelezen, maar weet niet meer waar of wie de auteur was. Met een magazine maak je iets tastbaars. En daardoor is de kans dat de boodschap bij de lezer blijft hangen, behoorlijk. Je ziet het magazine namelijk een aantal keer liggen, bladert het nog eens door en geeft het door aan die collega die ook meer wil weten over… die fusie/die nieuwe ontwikkeling/dat bedrijf. Bovendien voelt het als een bijzonder cadeautje op je deurmat.

2) Je lezer neemt de tijd voor een magazine
Pling: een nieuwsbrief in je mailbox. Snel even doorbladeren en… door. Hoe anders is het als je met een magazine in het zonnetje in de tuin zit. Dat voelt als een genietmomentje en daar neem je als lezer dus echt even lekker de tijd voor. Even een break van alle schermtijd.

3) Uitpakken met verhalen in je eigen magazine
Een magazine is een manier van slow reading. En voor jou als maker, biedt het dus uitkomst om flink uit te pakken. Je kunt dus flink uitpakken met een persoonlijk verhaal en de mooiste verhalen. Juist die verhalen, die anders achterwege blijven, maar die zoveel zeggend zijn. Want om wat voor organisatie het ook gaat, het zijn die verhalen, die mensen, waar het om draait.

4) Een magazine heeft een lange houdbaarheidsdatum
Een magazine is niet zo snel over de houdbaarheisdatum heen. Daardoor heb je voor langere tijd een mooi visitekaartje in handen. Plaats tijdloze verhalen en foto’s en je weet zeker dat je hier langere tijd profijt van hebt.

5) Je eigen magazine maakt je trots
Met een team in 1 dag een magazine maken… En dan later het eindresultaat in handen hebben en uitdelen. Wedden dat de trots van je teamleden afspat? Hoe mooi is het om het verhaal dat je met zoveel plezier hebt gemaakt, prachtig vormgegeven terug te zien? Of jouw foto groot afgebeeld te zien. Mood boost gegarandeerd!

Wil jij graag met je team in 1 dag je eigen magazine maken? Vraag dan nu een vrijblijvende offerte aan.

Pin It on Pinterest

Share This