Vijf redenen waarom jouw organisatie een eigen magazine nodig heeft

sep 16, 2021 | 0 Reacties

Soms wil je flink uitpakken op het vlak van communicatie. Wil je je bedrijf presenteren? Staat er een jubileumjaar op de agenda? Wil je na een fusie samen voor de dag komen? Voor al deze momenten is een magazine een uitstekende keuze. Waarom? Hieronder lees je 5 argumenten waarom jouw organisatie een eigen magazine nodig heeft.

1. Uitpakken met verhalen

Een magazine is een manier van slow reading. Voor jou als maker, biedt het dus uitkomst om flink uit te pakken. Jouw organisatie is een vat vol verhalen, die je in een magazine vol in de spotlight zet. Juist die verhalen die anders achterwege blijven, maar zo veelzeggend zijn. Want om wat voor organisatie het ook gaat, het zijn die menselijke verhalen die jouw organisatie een smoel geven.

2. Een tastbaar magazine in de brievenbus maakt extra indruk

Ken je dat: je hebt een leuke blog gelezen, maar weet niet meer waar of wie de auteur was. Met een magazine maak je iets tastbaars dat opvalt in een tijd van digitale overvloed. Daardoor is de kans dat de boodschap bij de lezer blijft hangen, veel groter. Je ziet het magazine namelijk een aantal keer liggen, bladert het nog eens door en geeft het met een beetje geluk door aan een collega. Bovendien voelt het als een bijzonder cadeautje op je deurmat.

3. Je lezer neemt de tijd

Pling: een nieuwsbrief in je mailbox. Je klikt ‘m weg of scant de nieuwsbrief en…. door. Hoe anders is het als je met een magazine in het zonnetje in de tuin zit? Dat voelt als een genietmomentje en daar neem je als lezer dus echt even lekker de tijd voor. Even een break van alle schermtijd.

4. Een magazine heeft een lange houdbaarheidsdatum

Als je de juiste verhalen kiest, is een magazine niet snel over de houdbaarheidsdatum heen. Daardoor heb je voor langere tijd een mooi visitekaartje in handen. Plaats tijdloze verhalen en foto’s en je weet zeker dat je hier langere tijd profijt van hebt.

5. Je eigen magazine maakt je trots

Met een team in één dag een magazine maken en dan later het eindresultaat in handen hebben en uitdelen. Wedden dat de trots van je teamleden afspat? Hoe mooi is het om het verhaal dat je met zoveel plezier hebt gemaakt, prachtig vormgegeven terug te zien? Of jouw foto groot afgebeeld te zien? Mood boost gegarandeerd!

Wil jij graag met je team in één dag je eigen magazine maken? Vraag dan nu een vrijblijvende offerte aan.

Pin It on Pinterest

Share This