Dit leer je als deelnemer tijdens Magazines Maken

sep 15, 2021 | 0 Reacties

Een teamuitje van één dag. Leuk idee, maar lukt het om op de lange termijn hier iets van te leren? Van onze deelnemers horen we terug dat het zeker lukt om impact te maken. Hieronder delen we 4 lessen die je opdoet tijdens een dag Magazines Maken.

1. Je leert elkaar beter kennen

Een dag Magazines Maken is ontzettend leuk én hard werken. Samen met je team werk je namelijk intensief aan opdrachten die waarschijnlijk een beetje buiten je comfortzone liggen. Het leuke is: onbekend terrein verbindt! En zo interview je zomaar een collega die je voorheen eigenlijk alleen maar groette bij de koffieautomaat.

2. Je leert rekening te houden met je lezer (doelgroep)

Vaak communiceren we met als uitgangspunt: onszelf. Wat willen wij vertellen, wat vind jij belangrijk, wat is in het belang van de organisatie? Door het maken van een magazine leer je om voor een ander perspectief te kiezen. Je kijkt niet naar wat jij wilt vertellen, maar naar wat past bij je lezer, bij je doelgroep. En het mooie is: door op die manier je communicatie te benaderen, is de kans dat je je doelgroep raakt veel groter. Dat geldt voor geschreven teksten, maar ook voor een speech, een filmpje etc.

3. Van denk- naar doemodus

Omdat je in slechts 1 dag een magazine maakt, moet je snel van de denk- naar de doemodus. Voor sommige deelnemers is dat best een uitdaging. Van samen sparren, naar gewoon proberen en doen. En ja, dan heb je kans om te falen, maar alleen zo kom je verder. Trial en error, dus. Perfect voor perfectionisten die het moeilijk vinden om met vallen en opstaan ergens te komen

4. Je leert creatief denken

Er was eens… We zijn gewend om verhalen telkens op dezelfde manier te vertellen. Zeker als het om zakelijke stukken gaat, is de opbouw vaak hetzelfde en soms best wel saai en eentonig. Binnen de lijntjes kleuren, zou je het kunnen noemen. Met magazines maken leer je om juist buiten de lijntjes te kleuren. Om te bedenken hoe je je boodschap op een andere manier kunt overbrengen.

Benieuwd welke lessen jij kunt leren door het maken van een magazine? Neem contact op voor een vrijblijvende offerte.

Pin It on Pinterest

Share This